Vakantiedoeboek voor basisscholen

Schouders eronder, mooie dingen maken en buiten de lijntjes kleuren. Dat typeert CASE. Logisch dus dat we enthousiast ingingen op het verzoek van scholenkoepels CNS Ede en SKOVV om een vakantiedoeboek te maken voor leerlingen. En dat in 2020 – een jaar waarin corona gebeurde. CASE bracht graag wat extra kleur en fleur.

Digitaal, compleet en super mooi om te zien

Maximaal leuk en overweldigend veel. Dat was ons doel voor al die basisschoolkinderen én hun ouders. Dat is gelukt. Op 24 april 2020 kregen ruim 27.000 basisschoolkinderen in Ede, Foodvalley en elders in het land een 100 pagina’s tellend digitaal vakantiedoeboek. Boordevol superleuke verrassingen om te ontdekken, te doen en te delen.

Elke dag vermaak. Maar wel educatief. Puzzels, raadsels, spelletjes, kleurplaten, kooktips, proefjes, liedjes en virtuele rondleidingen. En zeker ook met de epische CORONISCHE SPELEN VAN MEESTER SIEBE.

Co-creatie

De input kwam van leerkrachten uit beide stichtingen. Maar bijvoorbeeld ook van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum. Christian Weij, auteur van de boeken Verrot Lekker & Verrot Gezond deelt zijn recept voor boter en een hele speciale anti-hamster vlog. Ook IVN Natuureducatie gaf veel tips en Kwintessens & Verus levert levensbeschouwingen voor thuis.

Gebarentaal

De rode draad in het boek is gebarentaal. Irmo en Irma verschenen spontaan op het podium. Dit duo is een knipoog naar Irma Sluis, de gebarentolk die tijdens de persconferenties in de coronapandemie een bekend gezicht was. De tips en instructies van Gebaren.nl & Wapperkids, Kidsigns en Gebarenchallenge maken het plaatje compleet.

Samenwerking in de regio

Ook de gemeente Ede en SWV Rijn en Gelderse Vallei en Berséba omarmden direct het initiatief. Onderwijs- en foodwethouder Leon Meijer: “Een vakantiedoeboek helpt alle basisschoolleerlingen tijdens de meivakantie zoveel mogelijk dat vakantiegevoel te hebben. Ik ben trots op dit mooie initiatief, dat laat zien hoe hard en creatief de mensen uit het gehele onderwijs samenwerken voor het kind.”

Dankzij enorm goede samenwerking met de verschillende partners lag er in 2,5 week een prachtig vakantiedoeboek. Het projectteam maakte er nachtwerk van om op tijd klaar te zijn. Pagina na pagina vol interactiviteit en prachtig beeld leverden de mafCASEN op. Wat een energieboost geeft dat! En daarom zijn we ook apetrots op het resultaat! Of moeten we zeggen hamstertrots.

Verdient jouw project ook kleur?

CASE schuwt niet weg voor unieke projecten. Heb jij ook een plan dat aandacht verdient en kleur kan gebruiken? De specialisten van CASE staan voor je in de startblokken. Wij maken er chocola van. Neem contact op.