CNS Ede koersplan

“Wow! Wat is dit voor iets magisch? Je vouwt het uit… en daar zie je wat we gaan doen de komende jaren. Nou dat is precies wat ik altijd al belangrijk vond. Ik doe mee!” Op deze reactie hoopt iedere organisatie die een meerjarenplan of strategische koers lanceert. Voor CNS Ede werd het werkelijkheid.

Rob Sakko, bestuurder CNS Ede

“Koersplannen zijn huzarenstukjes. Voor elke organisatie. Wij vinden in CASE steeds de strategisch partner die op een creatieve manier sessies begeleidt, meeschrijft, adviseert én unieke vormgeving realiseert.”

Uitdaging

Voor de strategische koers voor de jaren 2023-2026 vroeg CNS Ede ons om creatieve denkkracht, effectieve werkvormen en mooie creaties. Om elkaar, ouders en nieuwe medewerkers zo inspirerend en herkenbaar mogelijk te laten zien wat de ambities en stappen voor de toekomst zijn.

Rob Sakko zegt het zo: “CNS Ede heeft een sterke positionering en draagt dat uit in alle uitingen. Ons koersplan is ons huzarenstukje. We willen het maken samen met en gedragen door onze interne en externe stakeholders. Want met ons koersplan presenteren we de toekomst van ons onderwijs aan ouders en medewerkers. Dat moet helder, duidelijk, inspirerend en verrassend zijn.”

Oplossing

CNS Ede gaf ons veel creatieve ruimte. En die benutten we maximaal. CASE was overal bij. Bij alle sessies met stakeholders in en om de 12 scholen haalden we de bouwstenen op voor de toekomst van het onderwijs. Met krachtig design en copy. Rode draad werd de metafoor van een bergexpeditie. We maakten feestelijke uitnodigingen om mee te denken. Directeurenteam, ouders, leerkrachten, leerlingen en nog veel meer groepen vormden klimteams en deden mee met op maat gemaakte praatplaten. CASE creëerde weerkaarten, route-aanduiders, plattegronden, proviand voor onderweg. Zodat iedereen echt zijn ideeën en dromen kwijt kon. Samen met de bestuurder haalden we op wat ouders, kinderen, leerkrachten en heel veel andere betrokkenen belangrijk vonden voor het onderwijs van CNS Ede.

Resultaat

Met krachtig design en copy maakten we materialen die mensen met elkaar in verbinding én in beweging brachten. De strategische koers werd er zowel inspirerend en ambitieus van als heel herkenbaar, eigen en realistisch. Leerkrachten en schoolleiders gaven aan dat ze er nu echt handen en voeten aan konden geven de komende jaren.

Heel tastbaar een heel effectief. CNS Ede heeft nu mooie middelen in handen om de strategische koers in te zetten: een z-card in een notitieboekje geeft scholen de mogelijkheid om ouders en leerkrachten te betrekken bij alles. Een interactieve pdf laat zien hoe deze koers eruitziet en in welk ‘landschap’ de scholen handelen. En een tastbaar boekje ligt in alle scholen klaar voor mensen die ervan houden echt te lezen waar het op aan komt bij CNS Ede. Heel veel succes met jullie expeditie de komende jaren CNS Ede!

Haak aan, doe mee in een klimteam voor onze toekomst. Zo letterlijk nodigde CNS Ede alle stakeholders uit voor een gesprek. Daar wil je toch bij zijn!

Uitklappen, zelf opschrijven, doorbladeren of liever aanklikken om te lezen over de koers? CNS Ede bedient elke doelgroep met een middel dat erbij past: z-card, interactieve pdf en doorbladerbaar koersplan. Met compact teksten en ijzersterk beeld.

Inspirerend en ambitieus

CASE schreef samen met ons managementteam de teksten en zorgde voor een unieke vormgeving. Zowel van het koersplan zelf als van de compacte versie voor ouders. Inspirerend en ambitieus, helder en tastbaar. Zo mooi en effectief zijn de creaties die CASE maakte voor CNS Ede.

Vind je dit een interessant onderwerp en wil je eens sparren met CASE over de mogelijkheden voor jouw organisatie?